Υαλουρονικό. Πολύτιμο συστατικό ομορφιάς

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας βλεννοπολυσακχαρίτης που βρίσκεται στα περισσότερα κύτταρα του σώματός μας. Συχνά ονομάζεται «ενυδατική κρέμα του σώματος». Μία από τις κύριες λειτουργίες του είναι να δεσμεύει το νερό.

Τι καλό κάνει το υαλουρονικό οξύ;

Είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση υγιών επιπέδων υγρασίας, τη διατήρηση της δομής των κυττάρων, τη διατήρηση ομαλού και υγιούς δέρματος, τη ρύθμιση της επούλωσης και την προστασία της επιδερμίδας σας από περιβαλλοντικές βλάβες. Καθώς μεγαλώνετε, τα επίπεδα του Υαλουρονικού Οξέως μειώνονται, αφήνοντας το δέρμα σας επιρρεπές σε ξηρότητα, ερεθισμό και ρυτίδες

Ανακουφίζει τα ξηρά μάτια και την ταλαιπωρία

Το υγρό μέσα στην υποδοχή ματιών (που ονομάζεται υαλοειδές υγρό) αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από υαλουρονικό οξύ. Οι οφθαλμικές σταγόνες υαλουρονικού οξέος μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της χρόνιας ξηρότητας με την αναπλήρωση της υγρασίας στα μάτια, βοηθώντας στην παραγωγή δακρύων και την αποκατάσταση της ισορροπίας υγρών.

Θεραπεύει τραύματα, πληγές και ηλιακά εγκαύματα

Εκτός από τη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και της ξηρότητας, το υαλουρονικό οξύ είναι επωφελές για τη θεραπεία των πληγών στο στόμα, των τραυμάτων, των ανοιχτών πληγών και των εγκαυμάτων εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διατηρεί τους ιστούς υγρούς. Στα οφέλη του περιλαμβάνεται επίσης η ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαυματα. Πολλές κρύες επώδυνες θεραπείες για τα χείλη και το στόμα περιέχουν πήκτωμα υαλουρονικού οξέος για να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης και να αποτραπεί η δημιουργία ρωγμών ή αιμορραγίας.

Πιθανές παρενέργειες / Προφυλάξεις του υαλουρονικού οξέος

Τα προϊόντα υαλουρονικού οξέος είναι ασφαλή όταν λαμβάνονται από το στόμα ή χρησιμοποιούνται τοπικά στο δέρμα / στόμα. Τα συμπληρώματα και οι ενέσεις με υαλουρονικό οξύ πρέπει να αποφεύγονται από έγκυες γυναίκες ή από εκείνες που θηλάζουν, καθώς φαίνεται ότι μπορούν να παραμείνουν στο μητρικό γάλα και μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο ή μωρό.

Τελικές σκέψεις για το υαλουρονικό οξύ

Επειδή το υαλουρονικό οξύ έχει πολύ μεγάλη ικανότητα για συγκράτηση νερού, χρησιμοποιείται σε συμπλήρωμα, λοσιόν, οφθαλμικές σταγόνες ή μορφή ορού για να δώσει δομή και υγρασία σε κατεστραμμένους ιστούς.
Στα οφέλη από τη χρήση του υαλουρονικού οξέος, συμπεριλαμβάνονται σύσφιξη του δέρματος και αντιγήρανση , βελτίωση της λειτουργίας των αρθρώσεων, ενυδάτωση και ταχύτερη επούλωση των πληγών.

Εάν ενδιαφέρεσαι για μια θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορείς να κλείσεις το ραντεβού σου στα Metro Beauty Medical!

    Not Tags