Βλαστοκύτταρα (STEM)

Βλαστοκύτταρα (STEM)

Ζητήστε Προσφορά

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Τα βλαστικά κύτταρα ή βλαστοκύτταρα, όπως συνήθως αποκαλούνται είναι η πηγή όλων των ιστών, γιατί αποτελούν τη βάση του σχηματισμού και της ανανέωσης του ζώντος οργανισμού. Τα βλαστοκύτταρα, τα οποία πρωταρχικά είναι ουδέτερα, είναι σε θέση να παράγουν οποιονδήποτε τύπο κυττάρων που απαντώνται στον ανθρώπινο οργανισμό. Ως εκ τούτου, έχουν μια μεγάλη δυναμική στην αναγεννητική Ιατρική.

Η έρευνα οδήγησε στη χρήση των βλαστοκυττάρων και στην Κοσμετολογία. Η ιδιαίτερη ποιότητα των βλαστοκυττάρων που βρίσκονται στην επιδερμίδα υποβοηθούν την ανανέωσή της πολύ γρήγορα και έτσι προκαλούν μία μόνιμη και διαρκή αναγέννηση του δέρματος, με την προϋπόθεση να είναι σε μία σταθερά υγιή κατάσταση και να προστατεύονται τα βλαστοκύτταρα από τη φθορά.

Οι περιβαλλοντικοί ρύποι, όπως το νέφος, τα καυσαέρια, η υπεριώδης ακτινοβολία, το όζον, παράγουν μόρια που επικάθονται στο ανθρώπινο σώμα, αντιδρούν με τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα και τους προκαλούν σταδιακές βλάβες ή ακόμη και καταστροφή. Οι ρυτίδες, για να δοθεί ένα απτό παράδειγμα, εμφανίζονται όταν τα βλαστοκύτταρα δεν λειτουργούν σωστά, υποσιτίζονται ή καταστρέφονται.

Η προστασία και η διατήρηση των βλαστικών κυττάρων του δέρματος σε υγιή κατάσταση είναι η βάση που στηρίζεται η έρευνα στα τελευταία πορίσματά της, για περαιτέρω αξιοποίησή των βλαστοκυττάρων στην Κοσμετολογία.

Υπάρχουν δύο τύποι βλαστοκυττάρων, τα εμβρυϊκά και τα ενήλικα. Τα εμβρυϊκά είναι πολυδύναμα και μπορούν να διαφοροποιηθούν σε όλα τα είδη κυττάρων του σώματος, ενώ ο ρόλος των ενηλίκων βλαστοκυττάρων, όπως π.χ. αυτών της επιδερμίδας, είναι η διατήρηση και η επισκευή των κυττάρων. Κάθε κύτταρο έχει το ίδιο DNA, δηλαδή τα ίδια γονίδια.

Φυτικά Βλαστοκύτταρα από μήλο με εξαιρετικές ιδιότητες αποθήκευσης.

Η χρήση των φυτικών βλαστικών κυττάρων που προέρχονται από μία σπάνια παλιά ποικιλία μήλου που παράγεται στην Ελβετία, έχουν αποδειχθεί η απώτατη πηγή νεότητας για το δέρμα.

Ένα φρέσκο μήλο είναι ένα σύμβολο ομορφιάς για το δέρμα. Τα μήλα με πολύ καλές ιδιότητες αποθήκευσης μένουν φρέσκα για μήνες. Σ’ αυτά τα μήλα πρέπει να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής τα βλαστοκύτταρα των ιστών. Στην έρευνα έπρεπε να απαντηθούν ερωτήματα όπως, ποια θα ήταν η ωφελιμότητα στο δέρμα, αν εκχύλισμα αυτών των φυτικών βλαστοκυττάρων ερχόταν σε επαφή με την επιδερμίδα. Για το λόγο αυτόν επιλέχθηκε μια παλιά ποικιλία μήλων, γνωστή για τη μεγάλη διάρκεια ζωής κατά την αποθήκευση των μήλων της. Η Uttwiler Spatlauber, γνωστή από τον 18ο αιώνα, καλλιεργήθηκε ακριβώς για αυτήν την μακροβιότητά της. Είναι εκτός των άλλων συστατικών της, πλούσια σε τανίνες, που θεωρούνται άριστο αντιοξειδωτικό κατά των ελευθέρων ριζών, όπως επίσης σε επιγενετικούς παράγοντες και μεταβολίτες, που πειραματικά απεδείχθη ότι μπορούν να προστατεύσουν τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα της επιδερμίδας από τις αντίξοες συνθήκες του περιβάλλοντος.

Μέθοδοι

Ειδική επεξεργασία και καλλιέργεια σε υγρό περιβάλλον έγινε για να εξαχθεί εκχύλισμα βλαστικών κυττάρων. Η διεργασία έγινε σύμφωνα με τυποποιημένα πρωτόκολλα και διαδικασίες. Το τελικό συμπέρασμα από το πείραμα είναι ότι, μόλις 2% εκχύλισμα βλαστοκυττάρων της Uttwiler Spatlauber, αύξησε την βιωσιμότητα των ανθρωπίνων βλαστοκυττάρων!.

Στην τελική του σύνθεση το προϊόν, με την προσθήκη υαλουρονικού οξέος, μελετήθηκε με την χρησιμοποίησή του από εθελόντριες ηλικίας 40 ετών και άνω. Διεπιστώθη μια αξιοσημείωτη βελτίωση στην περιοχή των ματιών (πόδι της χήνας) σε διάστημα 2 εβδομάδων. Στο ίδιο διάστημα κατά τη μελέτη, ήταν σημαντικά αισθητά τα αποτελέσματα στην εμφάνιση των εθελοντριών, σ’ όλο το πρόσωπο και κυρίως στο οβάλ…

Συμπερασματικά, μετά από μία συστηματική χρήση επιτυγχάνεται:

> Προστασία των επιδερμικών κυττάρων
> Αύξηση του κυτταρικού πολλαπλασιασμού
> Πιο ομαλό και σφριγηλό δέρμα
> Μείωση του βάθους των ρυτίδων
> Εκλεπτυσμένη μορφή του δέρματος

Συμπεράσματα

Τα βλαστικά κύτταρα είναι τα πιο σημαντικά κύτταρα του δέρματος. Είναι η πηγή για την συνεχή ανάπλαση της επιδερμίδας. Η μειωμένη βιωσιμότητά τους, η πρόωρη γήρανση και η απόπτωση τoυς είναι η κύρια αιτία της γήρανσης των ιστών. Η έρευνα απέδειξε ότι εκχύλισμα βλαστικών κυττάρων του Uttwiler Spatlauder προωθεί την ανάπλαση του δέρματος και καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης. Ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι γνωστός, αλλά φαίνεται ότι αυτή η ποικιλία μήλου διαθέτει στα βλαστοκύτταρά της ένα ειδικό επιγενετικό προφίλ, που έχει ευεργετική επίδραση στα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα. Ο επιτυχής συνδυασμός επίσης ευεργετικών δραστικών ουσιών, όπως το υαλουρονικό οξύ, επαυξάνει την επίδραση και ολοκληρώνει τη φροντίδα του δέρματος.

Η ιδιαίτερη ποιότητα των βλαστοκυττάρων που βρίσκονται στην επιδερμίδα υποβοηθούν την ανανέωση της πολύ γρήγορα και έτσι προκαλούν μια μόνιμη διαρκή αναγέννηση του δέρματος, με την προϋπόθεση να είναι σε μια σταθερά υγιή κατάσταση και να προστατεύονται τα βλαστοκύτταρα από τη φθορά.

Οι περιβαλλοντικοί ρύποι, όπως το νέφος, τα καυσαέρια, η υπεριώδης ακτινοβολία, το οζον, παράγουν μόρια που επικάθονται στο ανθρώπινο σώμα, αντιδρούν με τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα και τους προκαλούν σταδιακές βλάβες, ή ακόμη και καταστροφή.

Οι ρυτίδες, για να δοθεί ένα απτό παράδειγμα, εμφανίζονται όταν τα βλαστοκύτταρα δεν λειτουργούν σωστά, υποσιτίζονται ή καταστρέφονται.

Η προστασία και η διατήρηση των βλαστικώνκυττάρων του δέρματος σε υγιή κατάσταση είναι η βάση που στηρίζεται η έρευνα στα τελευταία πορίσματά της, για περαιτέρω, αξιοποίησή των βλαστοκυττάρων στην Κοσμετολογία.

Η χρήση των φυτικών βλαστικών κυττάρων που προέρχονται από μια σπάνια παλιά ποικιλία μήλου που παράγεται στην Ελβετία, έχει αποδειχθεί ως η απώτατη πηγή νεότητας για το δέρμα. Είναι εκτός των άλλων συστατικών της, πλούσια σε τανίνες, που θεωρούνται άριστο αντιοξειδωτικό κατά των ελευθέρων ριζών, όπως επίσης σε επιγενετικούς παράγοντες και μεταβολίτες, που πειραματικά απεδείχθηκε ότι μπορούν να προστατεύσουν τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα της επιδερμίδας από τις αντίξοες συνθήκες του περιβάλλοντος.

 

Ο επιτυχής συνδυασμός επίσης ευεργετικών δραστικών ουσιών, όπως το υαλουρονικό οξύ, επαυξάνει την επίδραση και ολοκληρώνει τη φροντίδα του δέρματος.

Γυναικεία Αποτρίχωση

Γυναίκα

Γυναικεία Αποτρίχωση

 

Διαβάστε Περισσότερα

Άνδρας

Ανδρική Αποτρίχωση

 

Διαβάστε Περισσότερα

Ανδρική Αποτρίχωση

Δημοφιλείς Υπηρεσίες

Είπαν Για Εμάς

,,

Εκτός από πολύ ευχάριστο περιβάλλον, υπέροχοι άνθρωποι και επαγγελματίες που φέρνουν πάντα νέες μεθόδους για να μας ομορφαίνουν !!!!! Reganaration full face!!!

Μάγδα

,,

Εξαιρετικό περιβάλλον, πανέμορφος χώρος, ζεστο, ευγενικό, άψογο και πάνω από όλα φιλικό προσωπικό. Υπηρεσίες που χαρακτηρίζονται απο επαγγελματισμό!!

Γεωργία

,,

Μετραω 10 χρονια στο χωρο σας και συνεχιζω! Συγχαρητηρια στη διοικηση !!!!

Έφη