Εξόντωσε την κυτταρίτιδα

Αυτό το άρθρο πρέπει να ξεκινήσει με τις εξής δύο παραδοχές- αλήθειες:

α) Οι Ελληνίδες είμαστε της τελευταίας στιγμής. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που κάνουμε για την κυτταρίτιδα. Ξεκινάμε να βάζουμε κρέμες δύο μέρες πριν φορέσουμε το μαγιό μας. Και έχουμε την απαίτηση να δούμε αποτέλεσμα!
β) Η κυτταρίτιδα (από την άλλη) δεν μπορεί να εξαφανιστεί με δύο απλές επαλήψεις κρέμας. Θέλει υπομονή, επιμονή και εντατική προσπάθεια.
Άρα: όσο προχωράμε προς την Άνοιξη και όσο τα μήκη ανεβαίνουν εσύ οφείλεις να περιποιείσαι πιο εντατικά το σώμα σου. Και λέω να δώσουμε σήμερα beauty όρκο ομορφιάς ότι θα ξεκινήσουμε από ΤΩΡΑ (ok, αύριο!). Προς το παρόν, ας διαβάσουμε και ας μάθουμε  πολύτιμα beauty tips.
PS: μην πεις ότι δεν σε είχα προειδοποιήσει όταν σε ένα μήνα θα θέλεις να φορέσεις το κοντό girly φόρεμά σου χωρίς καλσόν και παραπονιέσαι!

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι κάτι το οποίο υπάρχει στα γονίδια του γυναικείου σώματος. Είναι ο διαφορετικός τρόπος που το γυναικείο σώμα είναι φτιαγμένο. Και λόγω των ορμονών αλλά και επειδή είναι διαφορετικός ο τρόπος που δένεται το υποδόριο λίπος με το δέρμα σε αντίθεση με τον άντρα.

Τα στάδια της κυτταρίτιδας είναι τέσσερα

– Ξεκινάμε από το 1ο στάδιο που δεν φαίνεται η κυτταρίτιδα όταν είμαστε όρθιες, αλλά μόνο αν πιέσουμε το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλά μας. Αυτό το έχει το 80% των γυναικών.
– Το 2ο στάδιο είναι όταν αρχίσουμε και βλέπουμε αυτά τα βουναλάκια.
– Το 3ο στάδιο είναι όταν τα βουναλάκια αυτά είναι ακόμα πιο έντονα και πονάνε όταν τα πιάνουμε.
– Το 4ο στάδιο είναι όταν πονάς ακόμα περισσότερο σε κάθε κίνηση. Δηλαδή πας να κάτσεις και πονάς, σηκώνεσαι και πονάς και έχεις πολύ πιο έντονα πρηξίματα.

Οιδηματώδης, λιποματώδης και άλλα είδη κυτταρίτιδας

– Κάποιες κυτταρίτιδες έχουν περισσότερα πρηξίματα και είναι αυτές που μπλοκάρεται περισσότερο η λεμφική κυκλοφορία. Οι συγκεκριμένες ονομάζονται οιδηματώδεις.
– Η λιποματώδης κυτταρίτιδα είναι αυτή που κυριαρχεί σε γυναίκες που είναι παχύσαρκες ή σε γυναίκες που έχουν έντονο το γυναικείο σχήμα «αχλάδι» λόγω της κατασκευής τους. Σε αυτή την περίπτωση το λιποκύτταρο κυριαρχεί, έχει φουσκώσει και αυτό πιέζει την κυκλοφορία.
– Τέλος, η σκληρυντική μορφή ή η οινοματώδης μορφή κυτταρίτιδας εμφανίζεται σε γυναίκες που έχουν κακής ποιότητας κολλαγόνο με αποτέλεσμα να «στραγγαλίζονται» τα αγγεία και να εμφανίζεται αυτή η όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από…

– κακή κυκλοφορία
– κακή ποιότητα συνδετικού ιστού κάτω από το δέρμα
– από τα διογκωμένα λιποκύτταρα
Όλα τα παραπάνω κάνουν μια φλεγμονή στην περιοχή γιατί η κυτταρίτιδα είναι μια φλεγμονή. Γι’ αυτό όταν ξεκινάμε για πρώτη φορά θεραπείες μπορεί να είναι επώδυνες, τόσο που όταν ακουμπάς την περιοχή μπορεί να αισθάνεσαι ακόμη και έντονο πόνο. Ωστόσο, όσο η θεραπεία προχωράει αυτός ο πόνος μειώνεται.
Τι μπορώ να κάνω;
Κατ΄αρχήν χρειάζεται η διάγνωση για να δεις σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι και τι είδος κυτταρίτιδας έχεις. Τις περισσότερες φορές έχουμε μίξη και από τα τρία είδη, αλλά θα δούμε τι κυριαρχεί. Ανάλογη, λοιπόν, με το τι κυριαρχεί από το είδος κυτταρίτιδας θα είναι και η θεραπεία που θα προταθεί.
Το πρώτο στάδιο καταπολεμάται πιο εύκολα. Μύθος ή αλήθεια;
Αν είναι στο πρώτο στάδιο είναι πιο εύκολα να καταπολεμηθεί απ’ ότι αν είναι στο τελευταίο. Θέλει λιγότερες συνεδρίες. Δηλαδή μια κυτταρίτιδα αν είναι στο πρώτο στάδιο μπορεί μέσα σε οκτώ συνεδρίες να φύγει, ενώ μια κυτταρίτιδα που είναι στο τελευταίο στάδιο μπορεί να χρειαστεί και τριπλάσιες ή τετραπλάσιες.
Συντήρηση πάντα!
Πάντοτε όταν κάνουμε θεραπεία στην κυτταρίτιδα, επειδή είναι μέσα στην κληρονομιά μας, φροντίζουμε να κάνουμε και συντήρηση. Στην ουσία η κυτταρίτιδα δεν θεραπεύεται αλλά αντιμετωπίζεται. Πάντα θα πρέπει να προσέχεις την διατροφή σου, να μην πίνεις αναψυκτικά! Το «θαύμα» δεν μπορεί να γίνει μόνο του!

Tips & hints για να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα!

1. Μην φοράς στενά παντελόνια και στενά καλτσάκια μέχρι το γόνατο. Αυτό είναι στα super sos!
2. Στο ντους κάνε εναλλαγές κρύου και ζεστού νερού στα πόδια.
3. Οι κινήσεις με το σαπούνι πρέπει να είναι κυκλικές προς τα πάνω όπως με τον ίδιο τρόπο πρέπει να βάζεις και τις κρέμες που χρησιμοποιείς. Χρησιμοποίησε πάντα μια λούφα, δηλαδή ένα χοντρό τρίχινο σφουγγάρι.
4. Δεν τρώμε υδατάνθρακες! Θέλουμε μία καλή ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα γιατί υδατάνθρακες δηλητηριάζουν την κυκλοφορία.
5. Απόφυγε τα αναψυκτικά!