Το αποτέλεσμα, είναι ένα απαλό, υγιέστερο και λείο δέρμα και μια πιο νεανική εμφάνιση. Η ανανέωση του δέρματος του προσώπου επέρχεται σταδιακά, ομαλά και απόλυτα φυσικά. Ειδικότερα, τα ορατά αποτελέσματα (σύσφιξη, μείωση ρυτίδων κλπ) χρειάζονται δύο με έξι μήνες για να γίνουν αισθητά, παρ’ όλα αυτά όμως διαρκούν σε βάθος χρόνου (δύο ή και περισσότερα χρόνια).

Η θεραπεία εφαρμόζεται απλά και με ασφάλεια καθώς  η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων RF παραδίδεται στο δέρμα και στους υποδόριους ιστούς, δίνοντας την αίσθηση μιας σύντομης και βαθιάς εσωτερικής θερμότητας. Η αίσθηση αυτή αποδεικνύει πως το κολλαγόνο φθάνει στις αποτελεσματικές θερμοκρασίες σύσφιξης. Η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να είναι λίγα μόνο λεπτά ενώ μπορεί και να φτάσει την μια ώρα, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής στην οποία γίνεται η εφαρμογή. Συνήθης είναι η επανάληψη των συνεδριών τρεις με τέσσερις φορές σε διάστημα τριών – τεσσάρων εβδομάδων ενδιάμεσα.

Να σημειωθεί πως οι περισσότερες περιπτώσεις ασθενών είναι αυτοί που επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά την εφαρμογή της θεραπείας. Μερικές φορές παρουσιάζεται ήπια ερυθρότητα του δέρματος (σαν κοκκίνισμα από ηλιοθεραπεία), το οποίο όμως συνήθως εξαφανίζεται πολύ γρήγορα.