Η μέθοδος ανόρθωσης δέρματος με νήματα PDO είναι μια  νέα, πρωτοποριακή μέθοδος ενέσιμου lifting,  για την αντιμετώπιση της απώλειας όγκου και της χαλάρωσης προσώπου και σώματος.


Η μέθοδος αυτή, είναι στην ουσία ένα lifting χωρίς νυστέρι, κατευθυνόμενης κολλαγονογένησης, που  εφαρμόζεται για σύσφιξη και ανόρθωση στο πρόσωπο (οβάλ προσώπου, ρινοπαρειακές γραμμές, , άνω χείλος, ζυγωματικά,  πόδι χήνας, μέτωπο), στο λαιμό, στην κοιλιακή χώρα, στο στήθος, στους γλουτούς, στους μηρούς και στους βραχίονες.

Τα νήματα PDO (πολυδιαξονόνης) που χρησιμοποιούνται σε αυτή την μη επεμβατική θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλή και πλήρως απορροφήσιμα από τον οργανισμό και δεν προκαλούν αντιδράσεις.

Η μέθοδος πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου, απλά και γρήγορα, χωρίς καμία χειρουργική τομή ή ράμματα.Ο χρόνος διάρκειάς της είναι περιπού 45 λεπτά.

Με τη χρήση ειδικών πολύ λεπτών βελονών δημιουργείται ένα πλέγμα νημάτων μέσα στο δέρμα και έτσι επιτυγχάνεται υποστήριξη και ανόρθωση των ιστών.Παράλληλα τα νήματα προσελκύοντας αιμοπετάλια και ουδετερόφιλα ενεργοποιούν  τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τα υλικά είναι εντελώς ακίνδυνα, βιοσυμβατικά και βιοδιασπώμενα, απόλυτα αφομοιώσιμα από το δέρμα. Η μέθοδος ακολουθεί αυστηρά τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE), ενώ χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στον ιατρικό χώρο σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Το αποτέλεσμα είναι αμεσα ορατό, ενώ η εικόνα του δέρματος  βελτιώνεται ως και τρεις μήνες μετά και συνολικά διαρκεί από 12 έως 18 μήνες.
Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες ενέσιμες θεραπείες  όπως botox, υαλουρονικό,αυτόλογη μεσοθεραπεία  καθώς και με θεραπείες λέιζερ ανάπλασης προσώπου.