Το Βotox είναι μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεΐνη που σε μικρές δόσεις δρα στον μυ, με αποτέλεσμα την αναστολή της μετάδοσης νευρικού ερεθίσματος, ώστε ο μυς να μην κάνει συσπάσεις.

Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου ηλικίας , έχει χρησιμοποιηθεί σε εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο και εφαρμόζεται για σχεδόν 20 χρόνια.

Οι πιο συνηθισμένες ρυτίδες, οι οποίες εξαλείφονται, είναι:
1. Το πόδι της χήνας ή οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια
2. Οι ρυτίδες στο μέτωπο
3. Οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια
4. Οι κάθετες ρυτίδες στο στόμα και κυρίως στο άνω χείλος  (ρυτίδες του καπνιστή).
5 .Οι κάθετες ρυτίδες του λαιμού

Το Botox έχει δράση όχι μόνο στις λεπτές αλλά και στις πιο βαθιές ρυτίδες του προσώπου.

Με μια λεπτή βελόνα, το ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Καλό όμως είναι να αποφευχθεί η έντονη άσκηση το πρώτο  24ωρο μετά την έγχυση του φαρμάκου. Μέσα στις επόμενες 7-15 μέρες γίνεται εμφανές το τελικό αποτέλεσμα.

Η θεραπεία με το Botox χαλαρώνει  συγκεκριμένους μύες  του προσώπου. Όλοι οι άλλοι μύες λειτουργούν κανονικά. Έτσι δεν επηρεάζεται στο παραμικρό η έκφραση στο πρόσωπό μας.

Εφαρμόζεται και δρα τοπικά, χωρίς να απορροφάται από τον οργανισμό. Το αποτελέσμα διαρκεί 6-8 μήνες. Μετά την πάροδο της θεραπείας, οι ρυτίδες επανέρχονται στην προηγούμενη κατάστασή τους. 

Το Botox μπορεί να συνδυαστεί  μ’ ένα μεγάλο αριθμό θεραπειών, όπως  μεσοθεραπεία και υαλουρονικο οξύ. Μετά τη θεραπεία ο ασθενής δείχνει πιο ξεκούραστος, πιο δροσερός και  με καλύτερη ποιότητα δέρματος.